Aktiviteter
Loading...
Senaste kommentarer
  Senaste bilder från våra gallerier Se alla bilder »

  Archive for the ‘utflykter’ Category

  Nu är utomhussäsongen 2011 i full gång. Några i klubben hade premiär i Uppsala 10 april och här på hemmaplan paddlades Granån i Ljungaverk 17 april.

  Filmen nedan är från 2009 från den första större forsen i Granån:

  I helgen var det dags för årets upplaga av Höstlek i Ljusdal. NLF var representerade av Kalle och Pelle som höll fanan högt under hela helgen. Nåja. Trevligt var det i alla fall och många paddlare från hela Sverige var på plats. Basen för Höstlek är vid Kanotklubben Ljusnans klubbstuga som ligger precis bredvid Edängeforsen ca fem km nedströms Ljusdal (sydöst typ).

  Läs mer om arrangemanget på forspaddling.com »

  Trångt i bakvattnet
  Trångt i bakvattnet vid vågen i Henriksfors

  Premiärsurf med riverboards på Storselvågen i Gimån. 32,8 m3. Kalle och Pelle surfar.

  Mer surf av Kalle:

  Kvällsbesök i Nylandsforsen, Fuske. Liten fotosession med Olle Melkerhed. Calle var råddare…
  Inte så mycket vatten men det räckte för att blöta ner oss rejält och ha riktigt skoj.
  /Pelle & Ola

  Se film från Nylandsforsen »

  Pelle å jag lastade Beamern full och drog till Glen (Oviksfjällen). Där väntade David, Lars och Marcus från Åre. På med kajakerna på ryggen och några km vandring. Till slut hittade vi källan till Lekarån och härlig paddling. Aningens för lite vatten men annars perfekt. Suspekt pizza i Myrviken sen vidare till Ammer.
  Anlände sent på natten till söndag. Upp med tält, in med öronproppar, slumra in. Väcktes av pigga Faluynglingar som ivrigt ville i vattnet. Bara att anpassa sig och försöka hålla deras tempo…
  Där lyckades vi pricka vattenståndet perfekt. Krok & Olsforsarna var riktigt roliga på gränsen till läskiga…
  Summarum, suverän paddelhelg med varmt väder.
  /Ola

  Lekarån

  Fikapaus i Oviksfjällen

  Se bilder från turen »

  2,5 km hardcore wooden creeking bland bävrar, troll & fåglar. Vid start 19,45 sätter Pelle upp en enorm fart och visar hur man betvingar detta inferno av plockepinn. Han tycks kunna ändra skepnad likt barbapappa och visar gång på gång att brutal tyngd och styrka i kombination med yogisk smidighet är den vägvinnande stilen idag.
  Inte ens storfallet bekommer honom, och han forcerar det utan att fastna (endast på bild). Pelle och hans Fluid Solo expedition tycks hamnat i ett himmelskt tillstånd där t o m Therese skulle sucka av avund… Men vår vilda älv ändrar skepnad och Pelle börjar vackla likt sin kondition. För när det handlar om fingertoppskänslig manövrering mellan och på stenar visar det sig att en deffande (för att komma i sitt storlek small kapell) Oljan närmast glider ifrån och kan ohotad ta mot publikens ovationer vid takeout Väster-Gåltjärn exakt 21,33.
  Nöjda & svettiga med kvällens tur, burnar vi iväg mot storsta´n till ljudet av ”Smala Sussie”.
  Kommer vi tillbaks? Jajamensan laddade med varsin motorsåg & dynamit.

  /Husqvarna chainsaw massacre

  Helgen 24-25 maj var jag tillbaka i norra Jämtland (Rörvattnet med omnejd). Först paddlade vi en nytur som Jon Larsson länge pratat om och även jag rekat en tid, Bakvattsån. Trixig klass 4 där vi paddlade alla forsar men med visst besvär (ofrivilliga baklängesåkningar på `fel´ ställen, valstrash, kastlinelossdragning, simningar) men vi hade fint väder och en fin tur och fina kompisar.

  Nästa dag for några tillbaks till Åre medans Jon, Bixo, Lilljunkka, Pastorn och jag skulle ta oss an Främmerån.
  Det var lite mer vatten än i fjol. Alla `svåra´ forsar och fall gick rätt bra för alla. Jon körde tom. storfallet med bravur (definitivt klass 5), medans jag lyckades fastna i en till synes ofarlig vals i sliden alldeles efter. Och där blev jag kvar… fick känna hur det är att vara smutstvätt i en tvättmaskin. Tills Marcus pricksäkert fick ut en kastlina, tack!

  Lunch, banan och snickers för Pastorn och mig medans Årecrew hade lyxat till det med pastasallad, avnjöts i solsken vid Slåttstugan. Sen var det ´bara´ nedre delen kvar… ganska tuff paddling det med. Jon körde återigen själv lillfallet med en mkt sugande vals på högersidan… (efter Hasslingsåfallet).
  Men vi taxade ut efter ca 5 1/2 h paddling blöta och trötta (iaf jag). Sista trappstegsfallet lät vi bli, det såg tufft ut.
  Med stukat självförtroende kastade jag in Ammon i skuffen och for hem fort som f´n till tryggare marker.

  På bilden, Per Bixo i första fallet på Främmerån.

  /Ola